Vuokrataan kaksio vanhan pappilan pihapiirissä ja pihattopaikka hevoselle tai ponille

Kaksio 

Osittain kalustettu asunto on kooltaan noin 45m2 ja siinä on kahden huoneen lisäksi pieni keittiö vaatimattomalla varustetasolla sekä kylpyhuone suihkulla. Kalusteisiin kuuluu mm. kaksi 120cm leveää sänkyä, mikroaaltouuni, televisio, pieni hella/uuni sekä pieni pöytä. Lähimpinä naapureina ovat kanat ja hevoset. Asunto vapautuu 1.2.2024 alkaen. 

Talo on rakennettu vuonna 1979. Pintaremontti on tehty asuntoon syksyllä 2022. Auton mahtuu parkkeeraamaan asunnon eteen ja auton lämmitystä varten on olemassa pistorasia. Asunnossa ei ole tällä hetkellä pyykinpesukoneen liitäntää, mutta se voidaan asentaa tarvittaessa. Kylpyhuoneeseen saa mahtumaan pienen pyykinpesukoneen.

Vuokra on 450€/kk ja siihen kuuluu kohtuullinen käyttövesi kahdelle. Sähkö laskutetaan erikseen kulutuksen mukaan (pörssisähkö). Sähkölasku on ollut edellisillä asukkailla keskimäärin 70€/kk. Asunnossa on sähkölämmitys, jota ohjataan älykotijärjestelmän avulla, jolloin sähkönkäytön optimointi pörssisähkön hintojen mukaan on helppoa.

Vuokralainen saa halutessaan käyttää  rantasaunaa, laavua ja soutuvenettä aina niin sovittaessa. Ranta on käytettävissä myös uimiseen ympäri vuoden. Pihapiiri on yhteinen, eikä kaksioon sisälly omaa pihaa, jonka voisi esim. erikseen aidata. 6.5 hehtaarin tontilla mahtuu kuitenkin mukavasti olemaan omassakin rauhassaan halutessaan.

Halutessaan meiltä voi olla mahdollista vuokrata myös pihattopaikka hevoselle (tästä lisätietoa alempana). Muut kotieläimet ovat myös tervetulleita, jos vain tulevat toimeen meidän omien eläimien (koirat, kissat, kanat ja hevoset) kanssa. Todennäköisesti ainakin steriloitu narttukoira tai sisäkissa voisi tulla naapurina kyseeseen.

Omat koiramme ovat molemmat uroksia, joista toinen on kastroitu ja toinen ei. Voi olla mahdollista ettei toinen koiramme hyväksy kaikkia muita uroksia. Kastraation jälkeen emme ole kuitenkaan kokeilleet miten vieraiden urosten kanssa sujuu, joten mikäli sinulla on omia koiria, pitäisi katsoa tapauskohtaisesti voisiko yhteiselo sujua samassa pihapiirissä meidän koirien kanssa. Meillä on myös kaksi kastroitua kollikissaa, jotka ulkoilevat, joten muita ulkoilevia kissoja emme suosittele tuomaan samalle tontille.

Eräjärven palvelut ovat kolmen kilometrin päässä. Näihin kuuluvat mm. kyläkauppa, kyläkoulu, kyläbaari, kirkko ja Eräjärven Kehittämisyhdistys, jossa toimii mm. Posti. Orivedelle on matkaa autolla noin 25 minuuttia ja Tampereelle noin tunti.

Pihattopaikka tammalle

Pihattopaikan vuokra on 350€/kk ja siihen sisältyy annosteltu heinä 6 kertaa päivässä, vesi (talvisin lämmitetyt vesiastiat) sekä suola- ja kivennäiskivi. Heinä on vuodenajasta riippuen joko esikuivattua tai kuivaa. Pihaton makuuhalli on eristetty ja kooltaan noin 75m2. Kuivikkeena on pääsääntöisesti puru tai olki. Makuuhallissa ja pihaton ulkopuolella on kameravalvonta, jonka seuraamiseen voidaan antaa pääsy vuokralaiselle.

Hoitopaikalla on tilaa kahdelle hevoselle. Satulahuone on lämmitetty ja sinne tulee lämmin vesi. Satulahuoneeseen järjestetään tilaa vuokralaisen varusteille. Pesukarsinaa ei ole, mutta hevosen peseminen onnistuu pihalla puutarhaletkun avulla. Käytettävissä on pienehkö valaistu purukenttä, oma laukkasuora ja vaihtelevapohjaiset metsämaastot. Teitä pitkin maastoreiteille pääsee rajoitetusti, eli suurin osa reiteistä on metsäpolkuja.

Pihattoon kuuluu noin 2ha metsätarha, jossa on monipuolista maastoa, suojaisia paikkoja ja mäkiä. Varsinaista laidunta ei ole, mutta hevoset hoitavat kesäisin nurmikonleikkuun pihalta. Laumassa on tällä hetkellä kaksi kylmäveristä ja poni, eli paikka soveltuu parhaiten kylmäverisille, poneille ja muille hyville rehunkäyttäjille. Pieneen ja rauhalliseen tammalaumaamme otamme toistaiseksi vain muita tammoja.

Kaikki hevoset laumassamme ovat kengättömiä ja toivomme turvallisuussyistä kengättömyyttä myös uudelta lauman jäseneltä, mutta hevoskohtaisesti tässä voidaan myös joustaa. Pihattopaikasta ja asunnosta voi kysellä myös erikseen.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Voit myös soittaa tai laittaa Whatsapp-viestin meille ja kysyä lisätietoja.

Mikko 040 7029540

Kaktu 0445512468