Eläimet

Pappilan tiluksilla asustaa tällä hetkellä kolme hevosta, aasi, koira, kanoja ja pari kissaa. Hevosten kanssa on mahdollista päästä viettämään aikaa sovitusti. Tästä voit lukea lisää sivulta Hevospalvelut. Ratsastusta emme kuitenkaan hevosillamme tarjoa.

Sapriina

Sapriina on lempeä ja touhukas suomenhevostamma, joka vahtii mielellään pihan tapahtumia ja tervehtii ihmisiä tyytyväisellä hörinällään. Sapriina tekee mielellään kaikenlaisia temppuja ja jumppailua maasta käsin ja nauttii kovasti reippaista kävelylenkeistä metsässä. Hermostuessaan Sapriina saattaa säheltää. Jos Sapriina kokee ihmisen pyynnöt liian ristiriitaisina tai painostavina, hän yleensä reagoi asiaan pysähtymällä ja jumittumalla paikalleen. Sapriina onkin erityisen taitava opettamaan ihmisille selkeää kehonkielen käyttöä ja oman energiatason säätelyä.

Ossi
Ossi on viisas ja hurmaava aasiherra, joka toimii hevosten seuralaisena. Hän tuli meille pitkäaikaiseen ylläpitoon syksyllä 2022. Ossi on asunut lähes koko elämänsä hevosten kanssa, eikä ole ollut juurikaan kiinnostunut muista aaseista, vaikka hänelle on yritetty edellisissä kodeissaan esitellä myös aasikavereita. Ossi puuhailee ihmisten kanssa mielellään kaikenlaista maasta käsin ja on erityisen mukava kaveri metsäretkille. Aaseille tyypillisesti Ossi saattaa toisinaan kieltäytyä liikkumasta, jos kokee tilanteen liian jännittävänä tai epämotivoivana. Ossi on hyvin taitava opettamaan ihmisille kiireettömyyttä ja läsnäoloa.

Sissi

Sissi on hienovarainen ja herkkä lämminverinen tamma. Nopeita liikkeitä ja kovia ääniä Sissi saattaa joskus säikähtää. Hän osaa kuitenkin jo hienosti hakea ihmiseltä turvaa jännittäessään ja suhtautuu aina ihmisiin kohteliaasti ja ystävällisesti. Sissi pitää erityisen paljon maasta käsin jumppaamisesta. Hän on myös rauhallinen ja miellyttävä metsälenkkikaveri. Sissi osaa tehdä erittäin monipuolisesti kaikenlaisia jumppaliikkeitä kosketuskepin avustuksella. Sissi hakee mielellään tukea ja hellyyttä ihmisiltä ja on erittäin taitava opettamaan ihmisille rauhallisuutta ja myötätuntoa.

Noki

Noki on monen hienon rodun edustaja, joka hoitaa Pappilan lattian moppaamisen ja auttaa erityisen mielellään klapien kantamisessa. Hän on kiltti ja ystävällinen koira, joka haluaa pitää lauman koossa ja kulkee innolla mukana kaikissa arjen touhuissa. Nokissa on espanjanvesikoiraa, novascotiannoutajaa, snautseria ja englanninspringerspanielia.

Rukkanen

Rukkanen on rohkea ja atleettinen kissa, joka pitää Pappilan hiiri- ja myyräkannan tehokkaasti kurissa. Rukkanen on aikamoinen ninja, jonka erikoistaito on hypätä suoraan maasta parimetrisen kaapin päälle. Tämä kissa ei siis nimestään huolimatta ole ihan mikä tahansa lapanen.

Viiru

Viiru on ihmisrakas sylikissa, joka viihtyy usein ennemmin ihmisen kainalossa kuin hiiriä pyydystämässä. Viiru kuitenkin hoitaa myös työtehtävänsä kohtalaisesti. Viirulla on hauska tapa pyytää silityksiä kurottamalla ihmistä kohti etutassullaan. Viiru ei varmasti jätä ketään kylmäksi.