Pihatto

Hevosemme asuvat vanhaan leirikeskukseen rakennetussa pihattotallissa. Pihattoon kuuluu vähän yli 100-neliötä sisätilaa, josta noin 70 neliön alue on rajattu hevosia varten. Tätä makuuhalliksi kutsuttua tilaa hevoset käyttävät pääosin nukkumiseen. Makuuhallista hevosilla on vapaa kulku noin kahden hehtaarin metsätarhaan. 

Mäkisestä metsätarhasta löytyy monenlaista maastoa aina tiheästä kuusimetsästä sekametsään, niittyyn ja koivikkoon. Hevoset etsivät metsätarhasta syödäkseen monenlaisia kasveja. Lisäksi hevosille jaetaan heinää 6 kertaa päivässä eri puolille tarhaa, jotta ne liikkuisivat mahdollisimman paljon ruokaa etsien, kuten ne luonnossakin tekisivät.

Pihatossa asuminen tarjoaa hevosille paljon valinnanvapautta ja sitä kautta lisää niiden hyvinvointia. Hevoset saavat itse valita milloin ulkoilevat ja milloin ovat sisätiloissa. Hevosten päivärytmi vaihtelee jonkin verran vuodenajan ja sääolosuhteiden mukaan. Ne nukkuvat useissa lyhyissä pätkissä pitkin päivää ja touhuavat aktiivisesti pihalla myös suuren osan yöstä.

Kylmällä säällä hevoset viihtyvät  yleensä paljon ulkona, kun taas helteellä ne saattavat päivän kuumimman ajan sisällä hellettä ja ötököitä paossa ja lähteä liikkeelle vasta myöhään illalla. Koska tarha on monipuolinen ja siellä on paljon erilaista tekemistä, hevoset liikkuvat siellä mielellään.