Hevoset

Hevoset ovat meille tärkeitä perheenjäseniä, joiden mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan. Pidämme tärkeänä sitä, että hevoset saavat rauhassa tutustua uusiin ihmisiin omaan tahtiinsa. Tämän vuoksi emme tarjoa ratsastuspalveluita ollenkaan, eli hevosillamme ratsastavat ainoastaan niille tutut ihmiset.

Haluamme tarjota hevosillemme mahdollisimman lajityypillisen elämän, jonka pihatossa asuminen, iso metsätarha ja lauma mahdollistavat. Meillä hevoset saavat olla ensisijaisesti hevosia ja aasi saa olla aasi (tosin Ossi on aasina hieman erityistapaus, sillä on koko elämänsä asunut vain hevosten ja joskus vuohienkin kanssa, eikä ole enää niiden elekieleen totuttuaan ollut kiinnostunut muista aaseista).

Jokaisen hevoseläimen kanssa tehdään enimmäkseen niitä asioita, joista kyseinen yksilö nauttii ja motivoituu. Osan hevosista kanssa ratsastetaan ja ohjasajetaan, mutta teemme myös paljon maasta käsin erilaista jumppailua ja temppujen kouluttamista. Käymme myös usein maastossa talutuslenkeillä. 

Panostamme hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja käytämme niiden koulutuksessa ja käsittelyssä apuna positiivista vahvistetta, eli esimerkiksi ruokapalkintoa tai rapsutusta. Hevosilla on kuitenkin selkeät rajat, eli vapaus ehdottaa asioita ei tarkoita sitä, että hevoset saisivat päättää kaikesta tai että mitä tahansa olisi lupa tehdä. 

Hevosten tarkemmat esittelyt löytyvät täältä.