Hevoset

Hevoset ovat meille tärkeitä perheenjäseniä, joiden mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan. Pidämme tärkeänä sitä, että hevoset saavat rauhassa tutustua uusiin ihmisiin omaan tahtiinsa. Tämän vuoksi hevoset ovat ainakin tällä hetkellä ensisijaisesti omassa harrastekäytössämme.

Haluamme tarjota hevosillemme mahdollisimman lajityypillisen elämän, jonka pihatossa asuminen, iso metsätarha ja lauma mahdollistavat. Meillä hevoset saavat olla ensisijaisesti hevosia.

Jokaisen hevosen kanssa tehdään enimmäkseen niitä asioita, joista kyseinen yksilö nauttii ja motivoituu. Joskus ratsastetaan, toisinaan tehdään maasta käsin erilaista jumppailua tai joskus käydään maastossa talutuslenkeillä.

Panostamme hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja vältämme turhien varusteiden käyttöä. Ratsastamme kuolaimettomilla suitsilla. Hevosemme ovat myös kengättömiä ja vuolemme itse niiden kavioita.

Käytämme hevosten koulutuksessa ja käsittelyssä apuna positiivista vahvistetta, eli esimerkiksi ruokapalkintoa tai rapsutusta. Hevosilla on kuitenkin selkeät rajat, eli vapaus ehdottaa asioita ei tarkoita sitä, että hevoset saisivat päättää kaikesta tai että mitä tahansa olisi lupa tehdä. 

Hevosten tarkemmat esittelyt löytyvät täältä.