Hevoset

Hevoset ovat meille tärkeitä perheenjäseniä, joiden mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan. Pidämme tärkeänä sitä, että hevoset saavat rauhassa tutustua uusiin ihmisiin omaan tahtiinsa. Tämän vuoksi hevoset ovat ainakin tällä hetkellä ensisijaisesti omassa harrastekäytössämme.

Haluamme tarjota hevosillemme mahdollisimman lajityypillisen elämän, jonka pihatossa asuminen, iso metsätarha ja lauma mahdollistavat. Meillä hevoset saavat olla ensisijaisesti hevosia.

Jokaisen hevosen kanssa tehdään enimmäkseen niitä asioita, joista kyseinen yksilö nauttii ja motivoituu. Osalla hevosilla ratsastetaan, joidenkin kanssa tehdään maasta käsin erilaista jumppailua tai joskus käydään vain maastossa talutuslenkeillä.

Panostamme hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja vältämme turhien varusteiden käyttöä. Ratsastamme ja ajamme kuolaimettomilla suitsilla. Hevosemme ovat myös kengättömiä. 

Hevoset saavat meillä joskus tehdä omia valintoja esimerkiksi käytettävien varusteiden suhteen, jos se on olosuhteiden puolesta turvallista. Hevosilla on kuitenkin selkeät rajat, eli satunnainen valinnanvapaus ei tarkoita sitä, että mitä tahansa olisi lupa tehdä. Käytämme hevosten koulutuksessa ja käsittelyssä apuna positiivista vahvistetta, eli esimerkiksi ruokapalkintoa tai rapsutusta.