Tietoa meistä

Isäntäväki

Eräjärven Pappilaa isännöi Mikko Kauttu ja emännöi Kaktu Kuparinen. Molemmat työskentelevät arkisin IT-alalla ja vapaa-aika kuluu mukavasti oman ranchin kehittämisen sekä tilan eläinten palvelemisen parissa. 

Idea majoitus- ja kurssitoiminnasta syntyi, kun totesimme että jos on itse niin etuoikeutettu, että omistaa leirikeskuksen näin ihanassa paikassa, on ihan kohtuullista jakaa siitä sekä tilan karvaisista asukkaista syntyvää iloa myös muille ihmisille.

Kaktu

Kaktu vastaa enimmäkseen tilan hevosista ja hoitaa kurssitoiminnan ideointia sekä markkinointia. Kaktulla on taustallaan 28 vuotta hevoskokemusta. Hän on koulutukseltaan eläintenkouluttaja (AT) ja hevosten matkailukäyttöön erikoistunut luontoyrittäjä, mutta työskennellyt enimmäkseen muilla aloilla asiakaspalvelu- ja myyntihommissa. 

Kaktu on erityisen kiinnostunut eläinten kouluttamisesta, hevosten lajityypillisestä käyttäytymisestä sekä ihmisten ja eläinten välisestä vuorovaikutuksesta. Kaktu on kouluttautunut myös hevosten äänimaljahoitajaksi Sounds For Horses -koulutuksessa.

Kausiluontoisesti Kaktu innostuu maalaamaan eläinaiheisia tauluja, joissa on aina hyväntahtoinen tunnelma. Kaktu on pitänyt myös Kaktun talli -podcastia ja Instagram-tiliä hevosharrastuksestaan (linkit avautuvat uusiin ikkunoihin).

Mikko

Mikko osaa rakentaa melkein mitä tahansa ja hänen päävastuullaan ovatkin kaikki mahdolliset remontti- ja rakennushommat. Mikko on rakentanut omin kätösin rannassa olevan hirsilaavun, päärakennuksen komeat pöytätasot sekä useita erilaisia valaisimia. 

Lisäksi Mikko huolehtii pitkän palokuntataustansa kartuttamalla kokemuksella tilojen turvallisuudesta ja pitää muutenkin paikat kunnossa uskollisen traktorinsa Majurin avulla. Mikon voi usein tavata tontilta heilumasta moottorisaha tai kirves kädessään, sillä kokonaan puilla lämmitettävään vanhaan pappilaan on saatava talveksi riittävästi lämpöä.

Hevosten pariin Mikko on päätynyt vasta omaan pihaan muuttaneiden kaviokkaiden myötä. Sapriinan kanssa Mikko harjoittelee mielellään erityisesti ratsastusjousiammuntaa.

Vaikka Mikko työskentelee nykyään IT-alalla, hänelläkin on luontoalan tausta. Mikko on nimittäin nuorempana työskennellyt eräoppaana.