Eläinkommunikointikurssi ylitti odotukset

6.7.2021

Eräjärven Pappilassa järjestettiin ensimmäinen eläinkommunikointikurssi 3.7.2021. Kouluttajana toimi Inkeri Väisänen eli Taikurin kissa

Inkeri on käynyt Maiccu Kostiaisen eläinkommunikoinnin mestarikurssin ja tehnyt sen jälkeen vuoden ajan eläinkommunikointeja työkseen. Vuoden aikana Inkeri on ehtinyt kommunikoida jo yli sadan eri eläimen kanssa. Inkerillä on ratsastustausta ja koulutukseltaan hän on visuaalinen markkinoija, liikuntaneuvoja sekä personal trainer. Hän on käynyt erilaisilla kursseilla ja koulutuksissa tietoisuustaitoihin liittyen yli kymmenen vuoden ajan.

Ensimmäinen kurssi ylitti kaikki odotukset

Meillä järjestetty kurssi oli ensimmäinen Inkerin vetämä eläinkommunikointikurssi. Sitä ei tosin olisi meinannut millään uskoa - sen verran ammattitaitoisesti toteutettu ja laaja kurssikokonaisuus oli kyseessä. Lisäksi osallistujamäärä yllätti. Kurssi tuli nopeasti täyteen ja muutama innokas ilmoittautui varasijoillekin. Palautteet kurssista olivat erittäin positiivisia sekä kouluttajan, kurssin sisällön että kurssijärjestelyjen osalta. Palautteita voit lukea lisää tämän sivun alaosasta.

Mitä eläinkommunikointi oikein on?

Eläinkommunikointi on intuitiivista viestien, kuvien ja tunteiden aistimista sekä niiden sanoittamista. Jokainen ihminen on luonnostaan intuitiivinen ja osaa kommunikoida ympäristön kanssa. Hektisessä ja suorituskeskeisessä ilmapiirissä taito vain usein pääsee unohtumaan.

Varmasti monen mieleen nousee ensimmäisenä kysymys; mitä ihmettä eläinkommunikointikurssilla oikein tehdään ja onko se jotain hörhöjen hommaa? Eläinkommunikointikurssilla opeteltiin luottamaan omaan intuitioon ja herkisteltiin sitä erilaisilla ryhmässä ja parin kanssa tehtävillä harjoituksilla. Yhteen kurssipäivään mahtui paljon pohdittavaa, koettavaa ja ihmeteltävää sekä useita käytännönläheisiä harjoituksia.

Kommunikointia harjoiteltiin kurssilla enimmäkseen käyttämällä apuna eläinten valokuvia. Lisäksi tehtiin muutamia harjoituksia ilman kuvia sekä paikalla olevien eläinten kanssa. Oli mielenkiintoista nähdä ja kokea, millainen ero on kommunikoida paikalla olevan eläimen kanssa verrattuna siihen, miten kommunikointi tapahtuu etänä ja kuvaa apuna käyttäen. Monille tuli varmasti yllätyksenä, että etänä kommunikointi on usein helpompaa kuin eläimen ollessa paikan päällä.

Inkeri kokee tärkeäksi poistaa eläinkommunikoinnista henkisyyden leiman. Hän itse puhuukin usein intuition hyödyntämisestä sekä tietoisuus- ja tunnetaidoista, jotka ovatkin varmasti monille meistä tutumpia ja helposti lähestyttävämpiä termejä. 

Mitä eläinkommunikointi ei ole?

Inkerin mielestä on erityisen tärkeää nostaa esille, ettei eläinkommunikointi korvaa eläimen lajinmukaisten tarpeiden täyttämistä, eläinlääkäriä tai eläintenkouluttajaa. Eläinkommunikointi on aina tulkinnanvaraista ja on ensisijaisen tärkeää huolehtia, että esimerkiksi kipeä tai stressaantunut eläin saa asianmukaista hoitoa ja koulutusta. Eläinkommunikaation avulla voi saada toisinaan lisätietoa ongelmista ja niiden syistä sekä oppia ymmärtämään eläintä paremmin. Diagnoosien tekemistä, sairauksien hoitoa ja kouluttamista ei kuitenkaan voi eläinkommunikaatiolla korvata. 

Järjestämme toisen Eläinkommunikoinnin ABC -kurssin 4.9.2021. Voit ilmoittautua kurssille tästä linkistä.

Palautteita Eläinkommunikoinnin ABC-kurssista

"Tajunnan räjäyttävä ja hienosti toteutettu kurssi. Puhuminen todella selkeää ja rauhallista, osattiin luoda juuri oikeanlainen energia! Mahtava asiakaspalvelu ja tilat, ystävällisiä ja avoimia ihmisiä!"

"Paljon käytännön harjoitteita, parasta! Selkeä opetus ja ohjaus. Mahtava ohjaaja, rento ja avoin ilmapiiri. Upeat puitteet, kaikki tarvittava saatavilla."

"Mahtava kurssi. Asiat esitetty selkeästi ja helppotajuisesti. Hyvä ilmapiiri, helposti uskalsi antautua omaan intuitioon, vaikka kaikki muut olivat vieraita. Mielettömän upeat tilat ja tilan tunnelma on erittäin oivallinen tämän henkisille kursseille."

"Todella hyvä kurssi! Tykkäsin selkeästä tyylistä ja hyvistä harjoituksista. Todella hurmaava ja rauhoittava ympäristö. Rakastuin paikkaan!"

"Tosi hyvin ja selkeästi ohjattu kurssi. Ohjaaja onnistui luomaan miellyttävän ja lempeän ilmapiirin, jossa ei pelottanut epäonnistua. Hyvä ja selkeä informaation kulku, heti saapuessa tuli tervetullut olo!"