Ensimmäinen kurssimme onnistui hienosti

22.6.2021

Kurssilaiset tutustuvat hevosiin aidan takaa Eräjärven Pappilan pihapiirissä.
©Marle Muuronen Kurssilaiset tutustumassa hevosiin.

Ensimmäinen Eräjärven Pappilassa järjestetty Suvi Suur-Inkeroisen vetämä Tunne Yhteys -kurssi järjestettiin lauantaina 19.6.2021. Kurssilla keskityttiin itsetuntemusta ja kehotietoisuutta syventäviin harjoituksiin ja rajojen asettamiseen niin ihmisten kuin hevostenkin kanssa toimiessa. 

Lisäksi kurssilla pohdittiin vertaistuellisen keskustelun kautta siitä, kuinka vaikeaa on olla oma itsensä hevosmaailmassa, jossa usein arvostetaan teknistä suorittamista enemmän kuin herkkyyttä, vaikka hevoset ne vasta herkkiä eläimiä ovatkin. Kurssin tarkoituksena oli oppia tuntemaan itsensä entistä paremmin, jotta voisi hyödyntää oppimaansa myös hevosten kanssa. On nimittäin helpompaa toimia näiden herkkien ja viisaiden eläinten kanssa, jos tutustuu ensin perusteellisesti itseensä.

Suvi Suur-Inkeroinen istuu nurmikolla ja hymyilee.
©Marle Muuronen Kurssin vetäjä Suvi Suur-Inkeroinen.

Suvi Suur-Inkeroinen on mm. istunta- ja pilatesopettaja sekä kranio-sakraaliterapeutti, joka on yliopistotutkinnon ja yritysmaailman kautta löytänyt oman tiensä ihmisten ja hevosten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisen parista. Suvin omiin kotisivuihin voit tutustua täällä (linkki avautuu uuteen välilehteen). 
Suvi on lempeä, inhimillisyyttä arvostava ja käytännönläheinen opettaja, jolla on kyky saada oppilaansa miettimään ja löytämään itse vastauksia vaikeisiinkin kysymyksiin. Tämä tuli hyvin ilmi myös kurssilla. Moni kurssilainen onkin laittanut jälkikäteen meille viestiä ja kertonut jääneensä pohtimaan kurssilla läpi käytyjä teemoja vielä kurssin jälkeenkin.

Kurssilla tehtiin monenlaisia harjoituksia, joissa keskityttiin sekä kehon että mielen hyvinvointiin. Hevosilla oli varmasti hauskaa, kun ne katselivat meidän ihmisten hytkymistä, venyttelyä ja letkeää lötköttelyä. Ainakin lauma ilmestyi aidan viereen joka kerta kun kehoharjoitus alkoi. 

Rentoutusharjoituksien aikana hevoset menivät itsekin lepäämään makuuhalliin. Noki-koira toimi kaikkien kurssilaisten virallisena terapeuttina. Noki kävi nimittäin istumassa tai makaamassa vuorotellen jokaisen kurssilaisen lähellä rapsuteltavana. Välillä Noki tarjoutui myös toimittamaan tyynyn virkaa.

Kurssilaiset tuntuivat viihtyvän meillä hyvin ja moni sanoikin kurssin jälkeen, ettei malttaisi lähteä ollenkaan pois. Etenkin meillä yöpyneet kurssilaiset olivat hyvin onnellisia siitä, että tulivat paikalle jo hyvissä ajoin nauttimaan rauhallisesta ja luonnonläheisestä ympäristöstä, joka ehti virittää heidät juuri sopivan rauhalliseen ja tyytyväiseen mielentilaan ennen kurssia.

Osa kurssilaisista ja Noki-koira Eräjärven Pappilan edustalla.
©Mikko Kauttu Osa kurssilaisista kuvattuna Eräjärven Pappilan edustalla.

Palautteita kurssista

Osallistuin kurssille jännittävin fiiliksin, sillä aihe ei ollut minulle etukäteen ollenkaan tuttu. Heti kurssin aluksi kurssin vetäjä sai kuitenkin luotua paikalle rennon ja hyväksyvän ilmapiirin, joten jännitys osoittautui aiheettomaksi. Pidin kurssin sisällöstä paljon ja kurssi oli kaikkea sitä, mitä etukäteen ilmoituksessa luvattiin. Kurssipaikka oli ihana, omassa rauhassa oleva kaunis kokonaisuus. Järjestelyt toimivat hyvin, kurssin isäntäväki otti kaikki tasapuolisesti ja hyvin vastaan. Olo oli kaikin puolin tervetullut sekä kurssin vetäjien, että isäntäväen puolesta. Kurssikirjeessä, paikan päällä ja majoitusmökissä oli selkeät ohjeet, mikä helpotti kurssin sujumista. Tulisin koska vaan uudestaan, kurssi oli jokaisen euron ja pitkän matkan arvoinen. - Laura

Kurssi oli todella hyvä ja tuli itselle todella tarpeeseen! Jännä huomata tänään, että olo on selvästi jotenkin rauhallisempi ja kuitenkin samalla myös energisempi! Ehdottomasti kannattaa jatkaa kurssien järjestämistä, tilausta on! Ja teillä on oikein ihanat puitteet siellä! Kiitos! - Marjukka