Yhteys hevoseen -viikonloppukurssi

Tule luomaan yhteyttä hevosiin kiireettömästi ja ilman suorituspaineita. Kurssilla tärkeimpinä opettajina toimivat hevosemme, ponimme ja aasimme, eli Sapriina, Ninni, Lily ja Ossi. Kurssin vetäjänä toimii Eräjärven Pappilan emäntä Kaktu Kuparinen.

Hevosmaailma on usein suorituskeskeinen ja monesti unohdamme kohdata hevosen omana itsenään kaiken suorittamisen keskellä. Hevoset kertovat meille paljon asioita, kun osaamme pysähtyä kuuntelemaan ja olemaan läsnä. Tällä kurssilla unohdat hetkeksi suorittamisen ja löydät uusia tapoja luoda ja vahvistaa yhteyttä hevosiin. Kurssilla hyödynnetään mm. tietoista läsnäoloa, äänimaljarentoutusta sekä hevosen eleiden tunnistamista ja tarkkailua.

Usein ajatellaan, että molemminpuolisen luottamuksen saavuttaminen hevosen kanssa vie vuosikausia. Tietenkin luottamus rakentuu pienistä paloista ja kasvaa ajan kuluessa, mutta luottamuksellisen yhteyden luominen onnistuu jo lyhyessäkin ajassa. Se vaatii aitoa läsnäoloa, kykyä kuulla mitä toisella osapuolella on kerrottavanaan sekä taitoa hyväksyä toinen omana itsenään, ilman vaatimuksia ja odotuksia. Näitä kaikkia hevosemme opettavat sinulle tällä kurssilla.

Kurssi sopii sinulle, jos... 

haluat löytää syystä tai toisesta katkenneen yhteytesi hevosiin.

olet kokenut hevosten kanssa vaikeita tunteita, kuten pelkoa, turhautumista tai jännitystä ja haluat saada kokemuksen turvallisesta yhteydestä hevosen kanssa.

haluaisit tutustua hevosiin, mutta et koe ratsastuskoulua siihen sopivaksi ympäristöksi.

tahdot oppia lisää siitä, kuinka tietoisen läsnäolon avulla hevoseen voi luoda syvemmän yhteyden.

tahdot oppia lukemaan hevosten eleitä paremmin.

haluat löytää uutta suuntaa hevosharrastuksellesi.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta hevosista osallistuaksesi kurssille. Teemme molempina päivinä harjoituksia sekä ilman hevosia että hevosten kanssa. Kurssilla jokainen saa luoda hevosiin yhteyttä sillä tavalla kuin kokee itselleen sopivaksi. Hevosten tarhaan ja kosketusetäisyydelle saa harjoituksissa mennä, mutta se ei ole pakollista. Harjoituksia tehdään sekä hevosten että ihmisten ehdoilla, siten että kumpikin osapuoli voi kokea olonsa mukavaksi ja rennoksi.  

Viikonloppukurssin ohjelma on monipuolisempi kuin yhden päivän kurssilla. Viikonlopun kestävällä kurssilla on mahdollisuus päästä enemmän tutustumaan pihattohevosten arkeen ja mm. tekemään hevosille virikkeitä ja halutessaan myös auttamaan kevyissä tallitöissä.

Kurssin hintaan kuuluu majoitus lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sekä ruoka- ja kahvitarjoilut molempina päivinä. Myös omia eväitä saa halutessaan ottaa mukaan. Kurssipaikalla on jääkaappi, mikro, uuni ja kahvinkeitin. Lähikauppaan on kurssipaikalta matkaa 3km.

Kurssi alkaa lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 16. Halutessaan kurssille on mahdollista saapua jo perjantai-iltana, jolloin perjantain ja lauantain välisestä yöpymisestä veloitetaan lisämaksu 20€. Lauantai-iltana pidetään iltanuotio ja silloin on myös mahdollisuus saunomiseen rantasaunalla. 

Kurssin hinta on 250 €/osallistuja (sis. alv). Lähetämme laskun kaksi viikkoa ennen kurssin ajankohtaa.

Majoitus

Majoituspaikkana on ensisijaisesti 50-neliöinen hirsimökki, josta löytyy 6-7 vuodepaikkaa. Kyseessä on yhteismajoitus, eli omia huoneita ei ole. Tarvittaessa myös Pappilan päärakennusta voidaan hyödyntää majoittamiseen. Mökin ruoanlaittovarustukseen kuuluu pieni sähköliesi, grilli sekä pienikokoinen uuni. Mökistä löytyy myös jääkaappi, mikro, kahvin- ja vedenkeitin sekä perustarvikkeet kokkausta ja ateriointia varten. Vessana toimii kuivakäymälä, joka löytyy mökin vieressä olevasta aitasta. Lisätietoa ja kuvia mökistä löytyy täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Palautteita aikaisemmilta kursseilta

"Kouluttaja onnistui virittämään loistavia keskusteluja, joihin osallistettiin kaikki. Omille kokemuksille oli tilaa. Päivässä oli sopivasti toimintaa ja vapaata olemista. Tarjottiin enemmän kuin oli puhetta. Paikka on täys 10!"

"Kouluttaja oli oikein positiivinen ja vastaanotto kurssille oli ihana. Tehtävät olivat hyviä ja saatiin mielenkiintoisia keskusteluja aikaan."

"Rauhallinen ja luonteva kouluttaja, hyvä ilmapiiri, loistava päivä. Ei tarvinnut jännittää. Hieno paikka luonnon keskellä, rauha."

."Tosi mahtava miljöö, ihana! Kouluttaja onnistui luomaan kivan ja kiireettömän ilmapiirin kurssille. Myös kurssin idea oli omaperäinen, onnistunut ja kiva!"

Ilmoittaudu

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta. Täytä seuraavat kolme kohtaa vain jos olet alaikäinen.

Jos sinulla on erityisruokavalio tai allergioita, kuvaile niitä tarkemmin alla olevassa kentässä.

Lisämajoitus

Tutustu palveluehtoihimme tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Palveluehdot
Markkinointi