Yhteys hevoseen -kurssi

Tule mukaan luomaan yhteyttä hevosiin kiireettömästi, ilman suorituspaineita ja tavoitteita. Tällä kurssilla tärkeimpinä opettajina toimivat hevosemme Sapriina, Sissi ja Wille sekä aasimme Ossi. Kurssin vetäjänä toimii Eräjärven Pappilan emäntä Kaktu Kuparinen.

Hevosmaailma on usein suorituskeskeinen ja monesti unohdamme kohdata hevosen omana itsenään kaiken suorittamisen keskellä. Hevoset kertovat meille paljon asioita, kun osaamme pysähtyä kuuntelemaan ja olemaan läsnä. Tällä kurssilla unohdat hetkeksi suorittamisen ja löydät uusia tapoja luoda ja vahvistaa yhteyttä hevosiin. Kurssilla hyödynnetään mm. tietoista läsnäoloa, äänimaljarentoutusta sekä hevosen eleiden tunnistamista ja tarkkailua.

Usein ajatellaan, että molemminpuolisen luottamuksen saavuttaminen hevosen kanssa vie vuosikausia. Tietenkin luottamus rakentuu pienistä paloista ja kasvaa ajan kuluessa, mutta luottamuksellisen yhteyden luominen onnistuu jo lyhyessäkin ajassa. Se vaatii aitoa läsnäoloa, kykyä kuulla mitä toisella osapuolella on kerrottavanaan sekä taitoa hyväksyä toinen omana itsenään, ilman vaatimuksia ja odotuksia. Näitä kaikkia hevosemme opettavat sinulle tällä kurssilla.

Kurssi sopii sinulle, jos... 

haluat löytää syystä tai toisesta katkenneen yhteytesi hevosiin.

olet kokenut hevosten kanssa vaikeita tunteita, kuten pelkoa, turhautumista tai jännitystä ja haluat saada kokemuksen turvallisesta yhteydestä hevosen kanssa.

haluaisit tutustua hevosiin, mutta et koe ratsastuskoulua siihen sopivaksi ympäristöksi.

tahdot oppia lisää siitä, kuinka tietoisen läsnäolon avulla hevoseen voi luoda syvemmän yhteyden.

tahdot oppia lukemaan hevosten eleitä paremmin. 

haluat löytää uutta suuntaa hevosharrastuksellesi.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta hevosista osallistuaksesi kurssille. Teemme läsnäoloharjoituksia ja mielikuvaharjoituksia kurssin alussa ihmisten kesken. Kun olemme virittäytyneet rauhalliseen mielentilaan, jatkamme iltapäivällä harjoituksia hevosten kanssa. 

Kurssilla jokainen saa luoda hevosiin yhteyttä sillä tavalla kuin kokee itselleen sopivaksi. Hevosten tarhaan ja kosketusetäisyydelle saa harjoituksissa mennä, mutta se ei ole pakollista. Harjoituksia tehdään sekä hevosten että ihmisten ehdoilla siten, että kumpikin osapuoli voi kokea olonsa mukavaksi ja rennoksi.  

Kurssin hintaan kuuluu kahvi- ja teetarjoilu sekä lounaaksi kasvissosekeitto + leipä. Voit halutessasi ottaa myös omat eväät mukaan. Kurssipaikalla on jääkaappi, mikro, uuni ja kahvinkeitin. Lähikauppaan on kurssipaikalta matkaa 3km.

Kurssin hinta on 95 €/osallistuja (sis. alv 24%). 

Majoitus

Kurssipaikalla voi halutessaan majoittua kurssiviikonloppuna hintaan 20 €/henkilö/yö (sis. alv). Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen ilman kiirettä poistua paikalta. Majoitus tapahtuu pihapiirissämme olevassa hirsimökissä. 

Talviaikaan majoittumisen suhteen kannattaa huomioida, ettei mökissä ole sisävessaa ja että pakkasilla mökkiä voi joutua myös lisälämmittämään puilla lattialämmityksen lisäksi. Suosittelemme siis majoittumista talviaikaan vain elämyshenkisille ulkoilmaihmisille.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse osoitteesta kaktu@erajarvenpappila.fi.

Tietosuoja

Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tietoa kouluttajasta

Kurssin vetää Eräjärven Pappilan emäntä Kaktu Kuparinen. Kaktulla on 26 vuoden kokemus hevosista ja hän on ammatiltaan hevosten matkailukäyttöön erikoistunut luontoyrittäjä. Tällä hetkellä Kaktu opiskelee eläintenkouluttajan ammattitutkintoa Taitotalolla. Lisäksi Kaktu on opiskellut sekä kursseilla että itsenäisesti hevosten kouluttamista ja käyttäytymistä sekä tietoisuustaitoja. Kaktu on myös Sounds For Horses -koulutuksen käynyt hevosten äänimaljahoitaja. Eniten Kaktu on kuitenkin oppinut omilta hevosiltaan. 

Ilmoittautuminen

Kurssille mahtuu mukaan enintään 8 osallistujaa.

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta. Huomioithan, että kurssilaisia ei ole vakuutettu kurssipaikan toimesta.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmenee, ettet pääsekään kurssille, ilmoitathan asiasta meille viipymättä, jotta saamme tarjottua paikkaa mahdollisesti jonossa oleville. Lisätietoa voit lukea palveluehdoistamme.

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta. Täytä seuraavat kolme kohtaa vain jos olet alaikäinen.

Voit halutessasi varata meiltä majoituksen, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rauhoittumaan ja lepäämään ennen kotimatkaa. Talviaikaan majoittumisen suhteen kannattaa huomioida, ettei mökissä ole sisävessaa ja että pakkasilla mökkiä voi joutua myös lisälämmittämään puilla lattialämmityksen lisäksi. Suosittelemme siis majoittumista talviaikaan vain elämyshenkisille ulkoilmaihmisille.

Majoitus

Tutustu palveluehtoihimme tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Palveluehdot
Markkinointi