Yhteys hevoseen -kurssi

Tule mukaan luomaan yhteyttä hevosiin kiireettömästi, ilman suorituspaineita ja tavoitteita. Tällä kurssilla tärkeimpinä opettajina toimivat hevosemme Sapriina, Sissi ja Wille. Kurssin vetäjänä toimii Eräjärven Pappilan emäntä Kaktu Kuparinen.

Hevosmaailma on usein suorituskeskeinen ja monesti unohdamme kohdata hevosen omana itsenään kaiken suorittamisen keskellä. Hevoset kertovat meille paljon asioita, kun osaamme pysähtyä kuuntelemaan ja olemaan läsnä. Tällä kurssilla unohdat hetkeksi suorittamisen ja löydät uusia tapoja luoda ja vahvistaa yhteyttä hevosiin. Kurssilla hyödynnetään mm. tietoista läsnäoloa, äänimaljarentoutusta sekä hevosen eleiden tunnistamista ja tarkkailua.

Usein ajatellaan, että molemminpuolisen luottamuksen saavuttaminen hevosen kanssa vie vuosikausia. Tietenkin luottamus rakentuu pienistä paloista ja kasvaa ajan kuluessa, mutta luottamuksellisen yhteyden luominen onnistuu jo lyhyessäkin ajassa. Se vaatii aitoa läsnäoloa, kykyä kuulla mitä toisella osapuolella on kerrottavanaan sekä taitoa hyväksyä toinen omana itsenään, ilman vaatimuksia ja odotuksia. Näitä kaikkia hevosemme opettavat sinulle tällä kurssilla.

Kurssi sopii sinulle, jos... 

haluat löytää syystä tai toisesta katkenneen yhteytesi hevosiin.

olet kokenut hevosten kanssa vaikeita tunteita, kuten pelkoa, turhautumista tai jännitystä ja haluat saada kokemuksen turvallisesta yhteydestä hevosen kanssa.

haluaisit tutustua hevosiin, mutta et koe ratsastuskoulua siihen sopivaksi ympäristöksi.

tahdot oppia lisää siitä, kuinka tietoisen läsnäolon avulla hevoseen voi luoda syvemmän yhteyden.

tahdot oppia lukemaan hevosten eleitä paremmin. 

haluat löytää uutta suuntaa hevosharrastuksellesi.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta hevosista osallistuaksesi kurssille. Teemme läsnäoloharjoituksia ja mielikuvaharjoituksia kurssin alussa ihmisten kesken. Kun olemme virittäytyneet rauhalliseen mielentilaan, jatkamme iltapäivällä harjoituksia hevosten kanssa. 

Kurssilla jokainen saa luoda hevosiin yhteyttä sillä tavalla kuin kokee itselleen sopivaksi. Hevosten tarhaan ja kosketusetäisyydelle saa harjoituksissa mennä, mutta se ei ole pakollista. Harjoituksia tehdään sekä hevosten että ihmisten ehdoilla, siten että kumpikin osapuoli voi kokea olonsa mukavaksi ja rennoksi.  

Kurssin hintaan kuuluu kahvi- ja teetarjoilu sekä lounaaksi kasvissosekeitto + leipä. Voit halutessasi ottaa myös omat eväät mukaan. Kurssipaikalla on jääkaappi, mikro, uuni ja kahvinkeitin. Lähikauppaan on kurssipaikalta matkaa 3km.

Kurssin jälkeen on mahdollista jäädä kurssipaikalle viettämään iltaa vapaamuotoisesti ja tarjoamme mahdollisuuden myös saunomiseen rantasaunalla. 

Kurssin hinta on 85 €/osallistuja (sis. alv 24%). Huom! Kurssi on ensimmäisiä pilottikokeilujani, joten hinta on siksi matalampi kuin muilla tämän kesän kursseilla.

Majoitus

Kurssipaikalle voi saapua myös kurssia edeltävänä iltana. Majoituspaikkoja on saatavilla rajoitetusti ja täytämme majoituspaikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tarjoamme kurssilaisille mahdollisuutta majoittua yhteismajoituksessa hintaan 20 €/henkilö/yö (sis. alv). Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen ilman kiirettä poistua paikalta. 

Vapaamuotoinen illanvietto on hyvä tilaisuus päästä purkamaan ajatuksia  muiden kurssilaisten kanssa. Iltaa saa toki jäädä viettämään, vaikkei majoittuisi kurssipaikalla.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse osoitteesta kaktu@erajarvenpappila.fi.

Covid-19

Tarkennamme mahdollisia koronaohjeistuksia lähempänä tapahtumaa sen mukaan, mitä viranomaiset tuolloin suosittelevat.

Tietosuoja

Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tietoa kouluttajasta

Kurssin vetää Eräjärven Pappilan emäntä Kaktu Kuparinen. Kaktulla on 26 vuoden kokemus hevosista ja hän on ammatiltaan hevosten matkailukäyttöön erikoistunut luontoyrittäjä. Kaktu on opiskellut sekä kursseilla että itsenäisesti monipuolisesti hevosten kouluttamisesta ja käyttäytymisestä, tietoisuustaidoista, äänimaljahoidosta sekä läsnäolosta. Eniten Kaktu on kuitenkin oppinut omilta hevosiltaan. Syksyllä 2022 Kaktu on aikeissa kouluttautua hevosten äänimaljahoitajaksi.

Ilmoittautuminen

Kurssille mahtuu mukaan enintään 9 osallistujaa.

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta. Huomioithan, että kurssilaisia ei ole vakuutettu kurssipaikan toimesta.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmenee, ettet pääsekään kurssille, ilmoitathan asiasta meille viipymättä, jotta saamme tarjottua paikkaa mahdollisesti jonossa oleville. Lisätietoa voit lukea palveluehdoistamme.

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta. Täytä seuraavat kolme kohtaa vain jos olet alaikäinen.

Voit halutessasi varata meiltä majoituksen. Kursseilla yhteismajoitustilana toimii pihapiirissämme oleva hirsimökki, johon mahtuu mukavasti 5-7 henkilöä. Tarvittaessa majoitustiloja löytyy myös muista rakennuksista ja koronatilanteesta riippuen jaamme tarvittaessa majoittujia eri rakennuksiin. Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen. 

Majoitus *

Tutustu palveluehtoihimme tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Palveluehdot *
Markkinointi