Ruokapalkan käytön perusteet

Kouluttaja: Eläintenkouluttaja Nina Laiho (EAT)

Haluatko oppia kouluttamaan hevostasi tavalla, joka lisää motivaatiota, tuottaa hyvää mieltä ja auttaa parantamaan hevosen ja ihmisen välistä suhdetta? Ruokapalkinto on koulutusvälineenä varsin tehokas, mutta sen käyttöön liittyy myös haasteita. Ruokapalkan käyttö saattaa helposti opettaa hevoselle myös ei-toivottuja asioita, jos kouluttaja ei tiedä mitä on tekemässä. Siksi ruokapalkan käyttöä on hyvä harjoitella ammattilaisen opastuksessa.

Ruokapalkan käytön perusteet -kurssilla perehdytään hevosen lajityypilliseen käyttäytymiseen ja siihen, mitkä asiat hevosta motivoivat ja kuinka niitä voidaan hyödyntää koulutuksessa. Lisäksi tutustutaan oppimisteoriaan, koulutustekniikkaan ja käydään läpi yleiset sudenkuopat ruokapalkan käytössä. Kurssin opit perustuvat nykyaikaiseen, tieteelliseen ja hevoslähtöiseen kouluttamiseen.

Sen lisäksi, että kurssilla käsitellään hevosten oppimista ja kouluttamista, aihetta pohditaan myös ihmisen näkökulmasta. Hevosmaailmassa esiintyy vielä paljon vanhoja uskomuksia ja näkemyksiä, eikä hevoslähtöiseen koulutustapaan siirtyminen ole aina helppoa. Hevosten kanssa toimimiseen ja niiden kouluttamiseen voi liittyä paljon sosiaalisia paineita ja uskomuksia. Niistä voi olla vaikea päästä irti ja ne vaikuttavat herkästi myös ihmisen oppimiseen. Pohdimme kaikkia kurssin aiheita yhdessä keskustellen. Tavoitteena on luoda hyväksyvä ja lämmin ilmapiiri, johon jokainen on tervetullut omana itsenään. 

Kurssi alkaa teoriaosuudella ja keskustelulla, jossa käydään läpi hevosen oppimista ja lajityypillisiä tarpeita. Iltapäivällä  tehdään koulutusharjoituksia hevosten kanssa. Käytännön harjoituksiin on varattu aikaa noin 2h ja loput kurssista on teoriaa. Kurssin hinta on 140€.

Koulutuksen jälkeen järjestetään vapaamuotoinen illanvietto halukkaille. Illanvietto toteutetaan sään salliessa laavulla Eräjärven Pappilan rannassa, josta löytyy nuotio, sauna ja uintimahdollisuus. 

Tarjoamme mahdollisuuden ostaa keittolounaan (kasvissosekeitto + leipä) hintaan 7€. Voit halutessasi tuoda myös omat eväät. Kurssipaikalla on jääkaappi, mikro, uuni ja kahvinkeitin. Lähikauppaan on kurssipaikalta matkaa 3km.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse osoitteesta kaktu@erajarvenpappila.fi.

Majoitus

Tarjoamme kurssilaisille mahdollisuutta majoittua yhteismajoituksessa hintaan 20 €/henkilö/yö (sis. alv). Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen ilman kiirettä poistua paikalta. 

Kurssilla mieleen nousee varmasti paljon ajatuksia ja tunteita. Vapaamuotoinen illanvietto on hyvä tilaisuus päästä purkamaan niitä muiden kurssilaisten kanssa. Iltaa saa toki jäädä viettämään, vaikkei majoittuisi kurssipaikalla.

Covid-19

Tarkennamme mahdollisia koronaohjeistuksia lähempänä tapahtumaa sen mukaan, mitä viranomaiset tuolloin suosittelevat.

Tietosuoja

Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tietoa kouluttajasta

Nina Laiho on hevosiin ja koiriin erikoistunut eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon (EAT) suorittanut kouluttaja, joka keskittyy ongelmakäyttäytymisen ratkomiseen käyttäytymisterapialla. Nina on pidetty, selkeä ja hevoslähtöinen kouluttaja. Hän on kouluttanut hevosalan ammattilaisia, yksityishenkilöitä ja seuroja ympäri Suomen sekä Espanjassa ja Portugalissa. 

Nina toimii eläintenkouluttajien ammattitutkinnon näyttöarvioijana Taitotalolla. Lisäksi Nina opettaa hevosten kouluttamista eläintenkouluttajaopiskelijoille. Voit tutustua Ninaan tarkemmin hänen verkkosivuillaan: https://ninalaiho.fi/ (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Ilmoittaudu

Kurssille mahtuu mukaan enintään 12 osallistujaa. Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmenee, ettet pääsekään kurssille, ilmoitathan asiasta meille viipymättä, jotta saamme tarjottua paikkaa mahdollisesti jonossa oleville. Lisätietoa voit lukea palveluehdoistamme.

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta. Täytä seuraavat kolme kohtaa vain jos olet alaikäinen.

Voit halutessasi varata meiltä majoituksen. Kursseilla yhteismajoitustilana toimii pihapiirissämme oleva hirsimökki, johon mahtuu mukavasti 5-7 henkilöä. Tarvittaessa majoitustiloja löytyy myös muista rakennuksista ja koronatilanteesta riippuen jaamme tarvittaessa majoittujia eri rakennuksiin. Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen. 

Majoitus *

Tarjoamme lounaaksi kasvissosekeittoa ja leipää. Keitto on laktoositon, gluteeniton ja maidoton. Myös leivästä tarjoamme gluteenittoman vaihtoehdon. 

Lounas

Tutustu palveluehtoihimme tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Palveluehdot *