Kengättömyyteen siirtymisen perusteet

Kouluttaja: Noora Rynö - Epona Balance

--
HUOM! Kurssi siirtyy toiseen ajankohtaan koronatilanteen vuoksi. Uusi päivämäärä on 9.4.2022.

Haluaisitko kokeilla hevosellasi kengättömyyttä, mutta et oikein tiedä miten asian suhteen kannattaisi edetä? Haluaisitko oppia lisää kavioista ja niiden kokonaisvaltaisesta hoidosta?

Omistajakin voi tehdä kengättömän hevosensa kavioille ylläpitovuolua, vaikka varsinaisen vuolun suorittaisi ammattilainen. Jokaisen on myös mahdollista opetella ihan oikeasti hoitamaan hevosensa kavioita ja tämä kurssi on siihen hyvä ensiaskel tai mahdollisuus hieman laajempaan perehtymiseen jo ennestäänkin kengättömyyteen tutustuneelle hevosenomistajalle.

Tällä kurssilla käydään läpi sitä, miltä terve ja hyvin huollettu kavio yleensä näyttää ulospäin ja kuinka kavioiden ja samalla koko hevosen hyvinvointia voidaan ylläpitää, miten elinympäristö, ruokinta ja hevosen yleinen terveydentila vaikuttavat kavioiden kuntoon, kuinka kengättömiä kavioita kannattaa suojata sekä miten kengättömyyteen siirtymisen kanssa kannattaa edetä.

Kurssilaiset pääsevät tutkimaan kouluttajan mukanaan tuomia kavioita ja hevosen jalkojen luita. Niihin perehtymällä voi oppia hahmottamaan paremmin hevosen jalkojen anatomiaa sekä sitä kuinka kavion kunto ja malli vaikuttavat jalkojen luihin ja jänteisiin saakka. Lisäksi kurssilla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi vuoluvälineisiin ja bootseihin sekä siihen, kuinka kurssipaikalla asustavat kengättömät hevoset elävät pihatossa ja miten ne pärjäävät näissä olosuhteissa kengättä vuoden ympäri. Varsinaista vuolua ei tällä kurssilla opeteta.

Kurssin kesto on noin 8 h ja siihen sisältyy lounastauko sekä kahvitaukoja. Kurssilaiset tuovat omat eväät, mutta kurssipaikan puolesta tarjoamme kahvia ja teetä. 

Kurssipaikalla on jääkaappi, useampi mikro, uuni ja kahvinkeittimiä. Lähikauppaan(linkki avautuu uuteen ikkunaan) on kurssipaikalta matkaa 3km.

Kurssin hinta on 90€/osallistuja (sis. alv 24%).

Majoitus

Tarjoamme mahdollisuutta majoittua kurssipaikalla hintaan 20 €/henkilö/yö (sis. alv). Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen ilman kiirettä poistua paikalta. Majoitustilaa löytyy sekä päärakennuksesta että pihapiirissä olevasta hirsimökistä.

Lisätietoja kurssista ja majoituksesta voit kysyä sähköpostitse osoitteesta kaktu@erajarvenpappila.fi.

Covid-19

Tarkennamme mahdollisia koronaohjeistuksia lähempänä tapahtumaa sen mukaan, mitä viranomaiset tuolloin suosittelevat. Sovellamme viranomaismääräyksiä, jotka ovat voimassa kurssin järjestämisen ajankohtana. 

Tietosuoja

Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tietoa kouluttajasta

Kouluttajana toimii Noora Rynö, joka vuolee Uudenmaan alueella kengättömien hevosten kavioita sekä jälleenmyy kotimaisia Flex Hoof Bootseja sekä erilaisia kengättömien kavioiden hoitoon suunniteltuja tuotteita. Epona Balancen kotisivuihin voit tutustua täällä: https://www.eponabalance.fi/ (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Ilmoittautuminen

Kurssille mahtuu enintään 20 osallistujaa. Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmenee, ettet pääsekään kurssille, ilmoitathan asiasta meille viipymättä, jotta saamme tarjottua paikkaa mahdollisesti jonossa oleville. Lisätietoa voit lukea palveluehdoistamme.

Ilmoittaudu

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu aikuisille, mutta voimme ottaa mukaan myös alaikäisiä (vähintään 15v) osallistujia huoltajan suostumuksella. Varmistamme alaikäisten osallistujien luvan ilmoittautumiseen huoltajalta. Täytä seuraavat kolme kohtaa vain jos olet alaikäinen.

Voit halutessasi varata meiltä majoituksen. Kursseilla yhteismajoitustilana toimii pihapiirissämme oleva hirsimökki, johon mahtuu mukavasti 5-7 henkilöä. Tarvittaessa majoitustiloja löytyy myös muista rakennuksista ja koronatilanteesta riippuen jaamme tarvittaessa majoittujia eri rakennuksiin. Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen. 

Majoitus *
Minkä verran sinulla on ennestään kokemusta kengättömyydestä? *

Tutustu palveluehtoihimme tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Palveluehdot *
Markkinointi