Hevosihmisten tunnetaitopäivä

Kouluttajat: psykologi Milla Laitanen ja Eräjärven Pappilan emäntä Kaktu Kuparinen

Oletko kokenut hevosten kanssa vaikeita tunteita, kuten turhautumista, pelkoa, ahdistusta tai jopa raivoa? Oletko joskus joutunut tilanteeseen, jossa sinua on painostettu kohdistamaan hevoseen väkivaltaa? Onko sinut joskus aiemmin opetettu käyttämään hevosten kanssa voimakeinoja ja toivoisit pääseväsi eroon pinttyneistä tavoista, jotka saattavat edelleen nostaa päätään ongelmatilanteissa? 

Koetko syyllisyyttä tai häpeää siitä, että olet ehkä joskus tietämättömyyttäsi kohdellut hevosia tavalla, joka ei ole arvojesi mukainen tai siitä ettet ole osannut puuttua näkemääsi hevosten väkivaltaiseen kohteluun? Haluaisitko oppia säätelemään omia tunteitasi siten, ettet enää päätyisi liialliseen voimakeinojen käyttöön edes vaikeissa tilanteissa? 

Jos olet kokenut tällaisia tunteita ja haluat päästä purkamaan niitä luottamuksellisessa ympäristössä, tämä kurssi sopii sinulle. Kurssilla tehdään harjoituksia sekä ryhmässä, itsenäisesti että hevosten kanssa. Lisäksi Kaktu ohjaa kurssilaisille äänimaljarentoutuksen.

Kurssilla käydään läpi mm. seuraavia teemoja:


  • Tunnekokemukset väkivaltaisen käytöksen taustalla.
  • Väkivalta ilmiönä.
  • Pelko ja jännitys aggression taustalla.
  • Kuinka muutat käytöstäsi tilanteissa, joissa olet aiemmin päätynyt tarpeettomaan voimankäyttöön tai väkivaltaan?
  • Kuinka käsitellä syyllisyyttä, häpeää ja ahdistusta, jota hevosmaailman väkivalta ja oma aggressiivisuus mahdollisesti herättävät?
  • Harjoituksia ryhmässä ja hevosten kanssa sekä mahdollisuus pienryhmäkeskusteluun psykologin ohjaamana.
  • Kokemusten vaihtoa ja vertaistukea.

    HUOM! Kurssilaiset sitoutuvat keskinäiseen vaitiolovelvollisuuteen. Kurssilla tehtäviin harjoituksiin voi osallistua täysin omilla ehdoillaan, eli omien kokemusten jakaminen ei ole pakollista. Huomioithan, että tälle kurssille on 18 vuoden ikäraja.

Kurssin hinta on 120€ (sis. alv 24%)

Majoitus

Kurssipaikalle voi saapua myös kurssia edeltävänä iltana. Majoituspaikkoja on saatavilla rajoitetusti ja täytämme majoituspaikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tarjoamme kurssilaisille mahdollisuutta majoittua yhteismajoituksessa hintaan 20 €/henkilö/yö (sis. alv). Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen ilman kiirettä poistua paikalta. 

Vapaamuotoinen illanvietto on hyvä tilaisuus päästä purkamaan ajatuksia  muiden kurssilaisten kanssa. Iltaa saa toki jäädä viettämään, vaikkei majoittuisi kurssipaikalla.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse osoitteesta kaktu@erajarvenpappila.fi.

Covid-19

Tarkennamme mahdollisia koronaohjeistuksia lähempänä tapahtumaa sen mukaan, mitä viranomaiset tuolloin suosittelevat.

Tietosuoja

Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tietoa kouluttajista

Kurssin vetävät yhteistyössä psykologi Milla Laitanen ja Eräjärven Pappilan emäntä Kaktu Kuparinen. 

Milla on laillistettu psykologi (PsM), EASELⓇ-ohjaaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, joka tarjoaa perinteisten psykologipalveluiden lisäksi myös eläinavusteisia valmennuksia sekä tunnetaitovalmennuksia hevosihmisille.

Eläinavusteisessa EASEL-valmennuksessa kaikki toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, niin ihmisten kuin eläinten osalta. Eläimet työskentelevät pääosin vapaana, riittävän isolla aidatulla tai muuten rajatulla turvallisella alueella, jolloin niillä on mahdollisuus halutessaan vetäytyä työskentelystä. Näissä puitteissa ohjattava oppii rakentamaan vuorovaikutussuhdetta siten, että suhteeseen liittyy alusta asti molemminpuolinen kunnioitus, luottamus ja välittäminen.

Milla vastaa kurssilla ensisijaisesti psykologisen näkökulman esiin tuomisesta ja keskustelujen ohjaamisesta. Millan kotisivut: https://www.millalaitanen.fi/ (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Kaktulla on 26 vuoden kokemus hevosista ja hän on ammatiltaan hevosten matkailukäyttöön erikoistunut luontoyrittäjä. Kaktu on opiskellut sekä kursseilla että itsenäisesti monipuolisesti hevosten kouluttamisesta ja käyttäytymisestä, tietoisuustaidoista, äänimaljahoidosta sekä läsnäolosta. Eniten Kaktu on kuitenkin oppinut omilta hevosiltaan. 

Syksyllä 2022 Kaktu aloittaa eläintenkouluttajan ammattitutkinnon opiskelun ja kouluttautuu myös hevosten äänimaljahoitajaksi. 

Kaktu vastaa kurssilla ensisijaisesti hevosnäkökulman esiin tuomisesta sekä hevosten kanssa tehtävien harjoitusten ja äänimaljarentoutuksen ohjaamisesta.

Ilmoittautuminen

Kurssille mahtuu mukaan enintään 8 osallistujaa.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmenee, ettet pääsekään kurssille, ilmoitathan asiasta meille viipymättä, jotta saamme tarjottua paikkaa mahdollisesti jonossa oleville. Lisätietoa voit lukea palveluehdoistamme.

Emme lähetä erillistä ilmoittautumisvahvistusta sähköpostitse, eli ainoa vahvistus näkyy selaimessa lomakkeen lähetyksen jälkeen. Jos haluat erikseen tarkistaa, onko ilmoittautumisesi tullut perille tai kysyä lisätietoja kurssista, voit laittaa itse sähköpostia osoitteeseen kaktu@erajarvenpappila.fi. Lähetämme kurssikirjeen ja laskun sähköpostitse pari viikkoa ennen kurssia.

Voit halutessasi varata meiltä majoituksen. Kursseilla yhteismajoitustilana toimii pihapiirissämme oleva hirsimökki, johon mahtuu mukavasti 5-7 henkilöä. Tarvittaessa majoitustiloja löytyy myös muista rakennuksista ja koronatilanteesta riippuen jaamme tarvittaessa majoittujia eri rakennuksiin. Suosittelemme majoituksen varaamista, jos haluat virittäytyä rauhalliseen mielentilaan ennen kurssia tai jäädä rennosti viettämään iltaa intensiivisen kurssin jälkeen. 

Majoitus *

Tutustu palveluehtoihimme tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Palveluehdot *
Markkinointi

Kurssilaiset sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen, eli toisten kurssilaisten harjoituksissa kertomia asioita tai esimerkiksi kuva/videomateriaalia, jossa näkyy muita kurssilaisia ei saa jakaa kurssin ulkopuolelle.

Vaitiolovelvollisuus *