Hevosavusteinen toiminta 

Lempeää läsnäoloa ja vuorovaikutusta hevosten kanssa

Tarjoamme hevosavusteisia palveluita ja hevosten koulutuspalveluita yksittäisille asiakkaille ja pienille ryhmille. Palvelut voidaan suunnitella asiakkaan toiveet ja kokemuksen huomioon ottaen. Toimintaan voi sisältyä eläinten kanssa seurustelua, kouluttamista, hoitamista, läsnäoloharjoittelua hevosten kanssa, hevosten elinympäristöön, yksilöllisiin ominaisuuksiin, elekieleen ja luonteenpiirteisiin tutustumista, äänimaljarentoutusta jne. Ratsastusta emme tarjoa. 

Hevosavusteisen toiminnan ohjaamisesta vastaa Kaktu Kuparinen. Kaktu on koulutukseltaan eläintenkouluttaja (AT), hevosten matkailukäyttöön erikoistunut luontoyrittäjä ja Sounds For Horses -koulutuksen käynyt hevosten äänimaljahoitaja. 

Hevosavusteinen toiminta voi auttaa mm. syrjäytymisen ehkäisyssä, stressinhallinnassa, mielenrauhan saavuttamisessa tai  tukea esimerkiksi uupumuksesta tai masennuksesta toipumista. Toiminta auttaa kehittämään mm. vuorovaikutustaitoja, tunneilmaisua ja keskittymiskykyä.

Hevosavusteinen toiminta sopii kenelle vain iästä ja taitotasosta riippumatta ja toimintaan voi osallistua myös ilman aikaisempaa hevoskokemusta. Palvelumme sopivat kaiken ikäisille, mutta alle 15-vuotiaat voivat osallistua vain aikuisen seurassa ja alaikäisten osallistumiseen tarvitaan huoltajan lupa. Palveluita voidaan toteuttaa pääsääntöisesti iltaisin klo 16 alkaen sekä viikonloppuisin. 

Isompia palvelukokonaisuuksia on mahdollista varata talviaikaan vain viikonlopuille. Voit tulla joko yksin, kaverin kanssa tai kerätä enintään kahdeksan hengen porukan mukaan vierailulle. Voimme tarvittaessa räätälöidä joitain palveluita myös isommille ryhmille, joten kysy rohkeasti. 

Hevosten ja muiden tilamme eläinten esittelyihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Hinnasto

Koulutushetki (kesto noin 1h) 

Osallistujamäärä: 1-2 henkilöä

Hinta: 

1 henkilö 55 €

2 henkilöä yhteensä 75 € 

sis. alv 24 %

Koulutushetki sisältää lyhyen opastuksen positiivisen vahvisteen (ruokapalkan) käyttöön hevosilla sekä käytännön harjoittelua. Koulutushetken aikana voidaan harjoitella erilaista kohdetyöskentelyä, kuten hevosten jumppaamista kosketuskepin avulla tai muita yksinkertaisia harjoituksia asiakkaan toiveet ja olosuhteet huomioiden.

Koulutushetkeen voi osallistua enintään 2 henkeä kerrallaan. Myös isomman ryhmän ollessa kyseessä voidaan neuvotella vastaavasta palvelusta, mutta silloin hinnasta ja palvelun kestosta sovitaan erikseen.

 Koulutushetki toteutetaan joko pihaton hoitotilassa tai pihaton ulkopuolella pienessä koulutusaitauksessa hevosen ollessa vapaana. Asiakas voi kertoa toiveistaan sen suhteen, minkä hevosen kanssa mielellään harjoittelisi kouluttamista. Sopii myös ihmisille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ruokapalkinnon käytöstä hevosilla. Hevosista täytyy kuitenkin olla sen verran kokemusta, ettei niiden lähellä oleminen ja ruuan tarjoaminen hevoselle kädestä jännitä.

Äänimaljarentoutus hevosten kanssa (kesto noin 1,5h) 

Osallistujamäärä: 1-8 hlö

Hinta: 

1-4 henkilöä yhteensä 85 €

5-8 henkilöä yhteensä 115 €

sis. alv 24 %

Suuremmalle ryhmälle voit pyytää erikseen tarjousta. 

Toteutamme äänimaljarentoutuksen pääsääntöisesti siten, että aluksi esitellään äänimaljat lyhyesti ja sen jälkeen pidetään rentoutushetki ihmisille olosuhteista ja osallistujista riippuen joko hevosten tarhan ulkopuolella, hirsimökissä, tarhassa tai pihaton makuuhallissa. Lopuksi osallistujat saavat vielä soittaa äänimaljoja hevosille. Äänimaljarentoutukseen ei voi tulla syöpähoitojen aikana, tai mikäli sinulla on vakava sydänsairaus.


Hidas hevoshetki (kesto 1h) 

Hinta: 

1-2 henkilöä yhteensä 55 €

3-4 henkilöä yhteensä 75 € 

sis. alv 24 %

Tämä palvelu sopii erityisesti ihmisille, joita hevosiin tutustuminen jännittää, mutta toki tätä saavat hyödyntää muutkin. Voimme tarkastella hevosia kaikessa rauhassa, eikä niihin ole pakko edes koskea. Samalla opit tuntemaan hevosten eleet ja erilaiset hevospersoonat. Apuna rennon ilmapiirin luomisessa voimme asiakkaan toiveesta riippuen käyttää joko äänimaljoja tai läsnäoloharjoituksia. Hevosille voidaan myös tehdä erilaisia ruokavirikkeitä ja seurata, kuinka ne niitä ratkaisevat.

+ Esittelykierros pihatossa (kesto noin 30min) 

1-6 henkilöä yhteensä 30 €

sis. alv 24 %

Kierroksella tutustumme pihattoasukkaidemme elinympäristöön ja itse asukkaisiin. Huom! Pelkkää esittelykierrosta ei toteuteta yksittäisenä palveluna, mutta se voidaan yhdistää mihin tahansa toiseen palveluun.

Majoitus hirsimökissä 

1-6 henkilöä
Yksi yö 110 € 
Kaksi yötä 190 €

sis. alv 10 %

Tarjoamme majoitusta noin 50-neliöisessä hirsimökissä, josta löytyy 5 vuodepaikkaa ja tarvittaessa 2 lisävuodetta. 

Mökki sijaitsee pihapiirin laidalla päärakennuksen lähistöllä. Mökissä ei ole juoksevaa vettä eikä sisävessaa, mutta mökin vieressä olevassa aitassa on asiallinen kuivakäymälä. Peseytymispaikkana toimii rantasauna, jonka lämmittämisessä autamme tarvittaessa.

Mökiltä on matkaa rantaan noin 200 metriä ja yöpymsen hinta sisältää rantasaunan ja laavun käyttöoikeuden. Majoittujat huolehtivat itse omista ruokailuistaan.

Enemmän tietoa ja kuvia mökistä löytyy täältä

Huomioitavaa

Kaikkiin hevospalveluihin sisältyy pieniä taukoja ja jokaista palvelua toteutetaan aina sekä hevosten että ihmisten hyvinvointi huomioiden. Jos varaat useampia palveluita tai olette tulossa meille isommalla porukalla, suosittelemme jakamaan aktiviteetteja kahdelle eri päivälle ja yöpymään välissä mökissämme.


Koulutuskäynnit ja kurssit muilla talleilla

Kaktu voi tehdä sovittaessa koulutuskäyntejä Pirkanmaan alueella ja tulla pitämään muillekin talleille kursseja esimerkiksi ruokapalkan käytöstä, kohdetyöskentelystä, hevosten äänimaljahoidosta jne. Tarjousta voi kysyä sähköpostitse osoitteesta kaktu@erajarvenpappila.fi.

Varaa oma hetkesi hevosten kanssa

Täytä alla oleva lomake ja odota yhteydenottoa. Voit myös laittaa viestiä Kaktulle WhatsAppin kautta numeroon 0445512468 ja kertoa toiveistasi, niin sovitaan aika sen perusteella.

Valitse alla olevista vaihtoehdoista kaikki sinua eniten kiinnostavat palvelut. Valinta ei sido sinua ostamaan kyseisiä palveluita. Kun otamme sinuun yhteyttä ja sovimme tarkemmin palvelun toteuttamisen ajankohdasta, teemme samalla ehdotuksen palvelukokonaisuudesta valintojesi ja toiveidesi pohjalta. Voit myös rohkeasti kertoa, jos toivomaasi palvelua ei löydy listalta, niin pohdimme olisiko se toteutettavissa meillä.

Minua kiinnostavat seuraavat palvelut:

Kerro alla olevassa kentässä lisää seuraavista asioista:

Millaista hevospalvelua toivoisit ja mikä ajankohta sinulle sopisi parhaiten (voit esimerkiksi luetella muutamia itsellesi sopivia ajankohtia)?

Kuinka monta ihmistä on tulossa mukaan?

Onko mukaan tulossa lapsia?

Onko tulijoilla aikaisempaa kokemusta hevosista?

Haluatko yhteydenoton sähköpostitse vai puhelimitse? (jos puhelimitse, niin kerrothan myös puhelinnumerosi sille varatussa kentässä)