Hetki hevosten kanssa

Tule luomaan yhteyttä hevosiin kiireettömästi ja ilman suorituspaineita 

Haluaisitko viettää hetken hevosten seurassa ilman suorittamista ja tavoitteita? 

Koetko, että tavallinen ratsastuskouluympäristö tuntuu painostavalta ja haluaisit joskus keskittyä siihen, mitä hevoset yrittävät meille kertoa?

Haluaisitko tavata hevosen, jota on koulutettu positiivisella vahvisteella ja nähdä, miten sellainen tyyli käytännössä toimii tai oppia itse ruokapalkan käyttöä?

Haluaisitko oppia olemaan hevosten kanssa paremmin läsnä tai kokea äänimaljarentoutuksen hevosten rauhoittavassa seurassa?

Pelkäätkö hevosia, mutta haluaisit tutustua niihin rauhassa juuri sen verran kuin sinulle itsellesi sopii?

Kiinnostaako nähdä, millaista arkea hevoset elävät pihatossa?

Oletko miettinyt, voiko hevonen pärjätä kengättä?

Haluaisitko oppia enemmän hevosten elekielestä ja vain seurata hevosten laumakäyttäytymistä?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä ja kiinnostus heräsi, tule meille tutustumaan hevoseläintemme arkeen ja elinympäristöön sekä tietenkin hevosiin sekä aasiin.

Käynti voidaan suunnitella asiakkaan toiveet ja kokemuksen huomioon ottaen ja siihen voi sisältyä eläinten kanssa seurustelua, kouluttamista, hoitamista, hevoseläinten elinympäristöön, yksilöllisiin ominaisuuksiin, elekieleen ja luonteenpiirteisiin tutustumista, äänimaljarentoutusta, metsässä kävelyä taluttaen jne. Ratsastusta emme kuitenkaan tarjoa. 

Palvelu on suunnattu lähtökohtaisesti aikuisille, mutta lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan aikuisen seurassa. Palvelumme ovat saatavilla pääsääntöisesti iltaisin klo 16 alkaen sekä viikonloppuisin. Isompia palvelukokonaisuuksia on mahdollista varata talviaikaan vain viikonlopuille. Voit tulla joko yksin, kaverin kanssa tai kerätä enintään kuuden hengen porukan mukaan vierailulle. Voimme tarvittaessa räätälöidä palveluita myös isommalle porukalle, joten kysy rohkeasti.

Hevoshetkien ohjaamisesta vastaa Kaktu Kuparinen. Kaktu on koulutukseltaan hevosten matkailukäyttöön erikoistunut luontoyrittäjä ja Sounds For Horses -koulutuksen käynyt hevosten äänimaljahoitaja, joka opiskelee parhaillaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa.

Hevosten ja muiden tilamme eläinten esittelyihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Hinnasto

Koulutushetki (kesto noin 1h) 

Osallistujamäärä: 1-2 henkilöä

Hinta: 

1 henkilö 50 €

2 henkilöä yhteensä 65 € 

sis. alv 24 %

Koulutushetki sisältää lyhyen opastuksen positiivisen vahvisteen (ruokapalkan) käyttöön hevosilla sekä käytännön harjoittelua. Koulutushetken aikana voidaan harjoitella esimerkiksi hevosten jumppaamista kosketuskepin avulla tai muita yksinkertaisia harjoituksia asiakkaan toiveet ja olosuhteet huomioiden.

Koulutushetkeen voi osallistua enintään 2 henkeä kerrallaan. Myös isomman ryhmän ollessa kyseessä voidaan neuvotella vastaavasta palvelusta, mutta silloin hinnasta ja palvelun kestosta sovitaan erikseen.

 Koulutushetki toteutetaan joko pihaton hoitotilassa tai pihaton ulkopuolella pienessä koulutusaitauksessa hevosen ollessa vapaana. Asiakas voi kertoa toiveistaan sen suhteen, minkä hevosen kanssa mielellään harjoittelisi kouluttamista. Sopii myös ihmisille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ruokapalkinnon käytöstä hevosilla. Hevosista täytyy kuitenkin olla sen verran kokemusta, ettei niiden lähellä oleminen ja ruuan tarjoaminen hevoselle kädestä jännitä.

Äänimaljarentoutus (kesto noin 1h) 

Osallistujamäärä: 1-8 hlö

Hinta: 

1-4 henkilöä yhteensä 65 €

5-8 henkilöä yhteensä 85 €

sis. alv 24 %

Suuremmalle ryhmälle voit pyytää erikseen tarjousta. 

Toteutamme äänimaljarentoutuksen pääsääntöisesti siten, että aluksi esitellään äänimaljat lyhyesti ja sen jälkeen pidetään rentoutushetki ihmisille olosuhteista ja osallistujista riippuen joko hevosten tarhan ulkopuolella, tarhassa tai pihaton makuuhallissa. Palvelu voidaan toteuttaa myös niin, että ihmisille pidettävä rentoutus kestää vähemmän aikaa ja lopuksi osallistujat saavat vielä soittaa äänimaljoja hevosille. Äänimaljarentoutukseen ei voi tulla syöpähoitojen aikana, tai mikäli sinulla on vakava sydänsairaus.


Hidas hevoshetki (kesto 1h) 

Hinta: 

1-2 henkilöä yhteensä 55 €

3-4 henkilöä yhteensä 75 € 

sis. alv 24 %

Tämä palvelu sopii erityisesti ihmisille, joita hevosiin tutustuminen jännittää, mutta toki tätä saavat hyödyntää muutkin. Voimme tarkastella hevosia kaikessa rauhassa, eikä niihin ole pakko edes koskea. Samalla opit tuntemaan hevosten eleet ja erilaiset hevospersoonat. Apuna rennon ilmapiirin luomisessa voimme asiakkaan toiveesta riippuen käyttää joko äänimaljoja tai läsnäoloharjoituksia. Hevosille voidaan myös tehdä erilaisia ruokavirikkeitä ja seurata, kuinka ne niitä ratkaisevat.

Metsäretki (kesto noin 1h) 

1-2 henkilöä yhteensä 55 € 

sis. alv 24 %

Metsäretki tapahtuu hevosten kanssa taluttaen ja retken yhteydessä pääsee myös hoitamaan eläimiä. Tämä palvelu on saatavilla rajoitetusti mm. sääolosuhteet huomioiden (välttämättä lumisina talvina ja pimeimpänä vuodenaikana metsäreiteille ei hevosten kanssa pääse). Sopii ihmisille, joilla on jo hieman aikaisempaa kokemusta hevosista, eikä jännitystä hevosen käsittelyä kohtaan esiinny. Metsäretkelle mahtuu mukaan enintään 2 henkeä. Ikäraja metsäretkille on 15v. Hevosemme ovat rauhallisia, mutta kaikki eivät sovellu lasten talutettaviksi etenkään haastavammilla reiteillä.

+ Esittelykierros pihatossa (kesto noin 30min) 

1-6 henkilöä yhteensä 30 €

sis. alv 24 %

Kierroksella tutustumme pihattoasukkaidemme elinympäristöön ja itse asukkaisiin. Huom! Pelkkää esittelykierrosta ei toteuteta yksittäisenä palveluna, mutta se voidaan yhdistää mihin tahansa toiseen palveluun.

Majoitus hirsimökissä 

1-6 henkilöä
Yksi yö 110 € 
Kaksi yötä 190 €

sis. alv 10 %

Tarjoamme majoitusta noin 50-neliöisessä hirsimökissä, josta löytyy 5 vuodepaikkaa ja tarvittaessa 2 lisävuodetta. 

Mökki sijaitsee pihapiirin laidalla päärakennuksen lähistöllä. Mökissä ei ole juoksevaa vettä eikä sisävessaa, mutta mökin vieressä olevassa aitassa on asiallinen kuivakäymälä. Peseytymispaikkana toimii rantasauna, jonka lämmittämisessä autamme tarvittaessa.

Mökiltä on matkaa rantaan noin 200 metriä ja yöpymsen hinta sisältää rantasaunan ja laavun käyttöoikeuden. Majoittujat huolehtivat itse omista ruokailuistaan.

Enemmän tietoa ja kuvia mökistä löytyy täältä

Huomioitavaa

Kaikkiin hevospalveluihin sisältyy pieniä taukoja ja jokaista palvelua toteutetaan aina sekä hevosten että ihmisten hyvinvointi huomioiden. Koska hevostenkin jaksaminen on rajallista, voimme toteuttaa hevospalveluita yhtäjaksoisesti enintään kolmen tunnin ajan (sisältäen pieniä taukoja). Jos varaat useampia palveluita tai olette tulossa meille isommalla porukalla, suosittelemme jakamaan aktiviteetteja kahdelle eri päivälle ja yöpymään välissä mökissämme.


Varaa oma hetkesi hevosten kanssa

Valitse alla olevista vaihtoehdoista kaikki sinua eniten kiinnostavat palvelut. Valinta ei sido sinua ostamaan kyseisiä palveluita. Kun otamme sinuun yhteyttä ja sovimme tarkemmin palvelun toteuttamisen ajankohdasta, teemme samalla ehdotuksen palvelukokonaisuudesta valintojesi ja toiveidesi pohjalta. Voit myös rohkeasti kertoa, jos toivomaasi palvelua ei löydy listalta, niin pohdimme olisiko se toteutettavissa meillä.

Minua kiinnostavat seuraavat palvelut:

Kerro alla olevassa kentässä lisää seuraavista asioista:

Millaista hevospalvelua toivoisit ja mikä ajankohta sinulle sopisi parhaiten (voit esimerkiksi luetella muutamia itsellesi sopivia ajankohtia)?

Kuinka monta ihmistä on tulossa mukaan?

Onko mukaan tulossa lapsia?

Onko tulijoilla aikaisempaa kokemusta hevosista?

Haluatko yhteydenoton sähköpostitse vai puhelimitse? (jos puhelimitse, niin kerrothan myös puhelinnumerosi sille varatussa kentässä)